Home | Contact


Van saaie grijze bankjes naar goudstaafjes met felle kleuren

Uitdagend vond kunstenares Lindy de Jong (42) de grijze betonnen bankjes bij jenaplanschool in Nijmegen. Ze heeft de saaie grijze de saaie, grijze bankjes omgetoverd in goudstaafjes met kleurrijke 'totempalen'. Ze heeft gekozen voor totempalen omdat ze ­ervan houdt om dingen in laagjes op te bouwen. Bij zes bankjes is de bovenkant beschilderd mét een totempaalaf- ­beelding en bij drie bankjes heeft Lindy de zijkanten in felle effen kIeuren geschilderd. Voor de andere drie bankjes heeft ze gekozen voor een koeienprint omdat dezebankjes aan de rand van een grasveld staan.
De vraag is natuurlijk hoe ze op het idee gekomen is om deze bankjes te gaan beschilderen. Haar dochtertje zit in groep 5
van De Sterredans, hierdoor werd Lindy regelmatig geconfronteerd met de saaie grijze bankjes. Ze wilde meer kleur in de bankjes brengen en de vorm van de bankjes was tevens erg geschikt voor de langgerekte vorm van de totempalen. Vier maanden lang is ze iedere zaterdag naar de speelplaats van de school getogen om haar idee in werkelijkheid om te zetten. Het project kostte de nodige tijd omdat het beton eerst goed glad moest worden gemaakt. Daarna bewerkte De Jong het met speciale duurzame verf en drie lagen vernis. Afgelopen dinsdag zijn de bankjes officieel onthuld.

De Brug 1 november 2001

Bankjes  

Printversie        Voor meer informatie klik hier         © 1983-2021 Lindy de Jong (alle rechten voorbehouden)