Vanaf 1985 is Lindy de Jong werkzaam als kunstenaar, met exposities in binnen- en buitenland. Haar werk valt op door de grote verscheidenheid van materiaalgebruik: acryl, zand, collagetechnieken, maar ook de combinatie van lijm, as en doek komen we tegen.

Zij is ge├»ntrigeerd door beeldtalen uit diverse culturen en kunststromingen, waarbij zij de voorkeur heeft voor exotische aspecten. De kenmerkende verscheidenheid van haar werk vindt haar oorsprong in het accepteren van het “zoeken” om van daaruit inspiratie te kunnen opdoen, nieuwsgierig te kunnen zijn en enthousiast te blijven. Zij schildert vanuit vraagstellingen: “Zit de spanning in de veelheid of is de spanning te vinden in iedere uiting.”

De fascinerende veenlijkschilderijen, de zachte, introverte zandschilderingen in aardetinten en de vrolijke, uitbundige acrylwerken, die van het doek afspatten: allemaal getuigen zij van de magische betrokkenheid van de kunstenaar met de omringende wereld.

Het beeld van de vogel komt in veel van haar werk terug als symbool van de kunstenaar, die zowel in als boven de wereld is en de vrijheid heeft om een ander perspectief te bieden op het leven. Dat leven wordt gevierd in al zijn aspecten, ook in de vergankelijkheid daarvan.

Lindy de Jong (Zeeuws-Vlaanderen, 1959) is opgeleid aan de Tehatex te Nijmegen en de Akademie voor Beeldende Kunsten te Arnhem.